Skip to main content

Inrichting en woonomgeving

De Polder Résidence en Polder Hoeve zijn ingericht voor zowel mensen met somatische klachten, als mensen met een psychogeriatrische aandoening (dementie). De bewoners kunnen veilig in en om het huis bewegen zonder dat sprake is van een ‘gesloten voorziening’.  Ouderdom gaat vaak gepaard met lichamelijke beperkingen. Tot in de laatste levensfase bieden wij 24-uurs kwaliteitszorg voor de bewoners. De verdiepingen in beide huizen zijn met een lift bereikbaar. Ook is er een inpandige kapsalon.

Domotica in elke ruimte biedt adequate alarmering voor ieders veiligheid. Camera’s zijn aanwezig om bewoners in de nacht mogelijk te observeren. Denk aan valgevaarlijk en dwaalgedrag. De verzorging hoeft niet altijd fysiek de kamer in als iemand uit bed gaat. Iemand wordt niet gestoord in de nachtelijke uren, zo blijft de privacy ongeschonden. Door deze mogelijkheid van observeren, kan er een gericht verpleegkundige interventies of een eventueel nodig medicatiebeleid worden in gezet, waardoor de kwaliteit van leven verhoogd wordt.

Zowel de Polder Résidence als de Polder Hoeve zijn nieuw gebouwde riante landelijke woningen met een mooie huiselijke en ongedwongen sfeer. Het voelt absoluut niet als een instelling aan. Iedere bewoner heeft daarnaast zijn eigen ruime slaapkamer met een badkamer. Er is ook een gelegenheid om lekker in bad te gaan of om een lekkere duik in het zwembad te nemen! Beide woningen zijn gesitueerd  in een landelijke omgeving met veel ruimte.  Met een mooie tuin om in te wandelen, een groentetuin en een weide voor wat dieren. 

Mensen leven in privacy binnen een gemeenschap. Het vertrouwde  gevoel van een grote familie. Het aantal bewoners is beperkt en er wordt gewerkt met een vast zorgteam, zodat het gevoel van herkenning, geborgenheid en continuïteit gewaarborgd wordt.

Ook de bezoeker moet zich er thuis voelen en er met plezier komen. Er zijn geschikte ruimtes voor privacy, gezamenlijke bijeenkomsten. Een tuin om lekker te wandelen en een speeltuintje voor (klein)kinderen. Ook de kinderboerderij op het landgoed biedt vertier. De geitjes, schapen, koeien, kalkoenen en kippen horen je vanuit de verte aankomen lopen.

De Polder Résidence en Polder Hoeve is voor iedereen toegankelijk, heeft geen bezoektijden en zal iedere betrokkene een “thuisgevoel” geven. Het leven zo aangenaam mogelijk maken, ondanks de beperkingen die de bewoners met zich meedragen.