Jennifer Hofmeijer

jenniferMijn naam is Jennifer Hofmeijer.

Vanaf mijn 17e jaar ben ik werkzaam in de zorg. Ik ben begonnen als verpleegkundige. In de daaropvolgende jaren heb ik meerdere specialisaties gevolgd; o.a. Cardiac Care, Intensive Care, Spoedeisende Hulp en uiteindelijk de SOSA om als verpleegkundige op de ambulance te werken.

Als ambulanceverpleegkundige praatte ik met veel mensen; oud, jong, arm en rijk. In de loop van de afgelopen jaren zie ik een grote verandering in de zorgvraag. Mensen worden mondiger, de maatschappij individualiseert en de eisen worden hoger gesteld. En waarom ook niet? Je hebt tegenwoordig het recht om kwaliteit te kiezen. Het kiezen uit ziekenhuizen, verzorgingshuizen of tandarts is de normaalste zaak. Wat past bij jou, waar heb je een goed gevoel bij? Dat was vroeger wel anders. 


Het werken voor en met mensen is mijn lust en leven. In 2002 ben ik na 13 jaar Randstad weer terug gekeerd naar de Polder waar ik ben opgegroeid. Hier heb ik mijn gezinnetje gesticht met mijn man Cees, dochter Nanna en zoon Barry. Vanaf 1 augustus 2011 opende de deuren van de Polder Résidence; Een lang gekoesterde droom, een particulier kleinschalig wonen voor onze dementerende medemens.

De oorsprong van de Polder Résidence ligt in 2006. Mijn affiniteit met de oudere medemens is er altijd geweest. In mijn werk op de ambulance werd ik regelmaat geconfronteerd met kwetsbare ouderen. Zowel lichamelijke als geestelijke achteruitgang zorgt voor een hoop ongemak en ongewenste situaties. Dit greep mij aan. Vanuit deze ervaringen schreef ik mijn eigen visie en plan; Het ondernemersplan van de Polder Résidence was geboren. Hierna volgden nog 5 jaren, voordat de deuren zich voor de eerste bewoners opende. Ondertussen werd er in Nederland veel onderzoek gedaan naar de aandoening dementie. Gelukkig is er in de afgelopen jaren verbetering geconstateerd; De éénpersoons-kamers, de kleinschalige opzetten binnen de grote organisaties, de zogeheten ‘wijken’ binnen één zorginstelling. Ook wordt dementie uit een taboesfeer gehaald door o.a.de Alzheimer stichting. Allemaal goede ontwikkelingen. Maar de Polder Résidence is meer dan alleen kleinschalig wonen; Het is een levenswijze, een uitgewerkte visie met als doelstelling geluk te creëren voor iedere bewoner individueel. Want ieder mens heeft eigen momenten waarin geluk wordt ervaren. Om dit te bewerkstelligen is er veel aandacht en tijd nodig.